اولین نکته در آغاز یک کسب و کار با زیرساخت تجارت الکترونیک ثبت دامنه است و نکاتی که باید در هنگام ثبت دامنه یا همان دامین مد نظر داشته باشید آنقدر مهم است که بنده در جلسات آموزشی خویش بارها بدان اشاره کرده ام ...
این روزها همه افراد حقیقی و حقوقی بارها نام دامنه های مختلف اینترنتی را برای هر تجارت مدنظر خود ثبت می کنند. دامنه یا همان دامین ، مجموعه ای از حروف و اعداد است که می توان با وارد کردن آن در نوار آدرس مرورگر، به سایت مورد نظر دست پیدا کرد. نام دامنه نشانی اینترنتی وب سایت شماست و از دید برند سازی ارزش بسیار زیادی دارد.
بنده بارها شده برای ثبت یک دامنه روزها و یا حتی هفته ها فکر کرده ام تا بتوانم دامنه ای را انتخاب کنم که بهترین باشد و در آینده از ثبت آن پشیمان نشوم.
به صورت کلی دو نکته بسیار مهم در انتخاب دامنه باید مد نظر قرار بگیرد : یکی اینکه کاربران نتوانند در مرورگر آن را به اشتباه تایپ کنند و یکی اینکه به راحتی در ذهن ماندگار شود (یک هجایی باشد).
دو مورد بالا برای دامنه های بیزینس های بسیار بزرگ مطرح است و حتی گاهی شرکت ها برای خرید این دامنه ها میلیون ها تومان هزینه می کنند ولی شما هم به اندازه خود می توانید نکات مهم ثبت دامنه را رعایت کنید.
اما به صورت جزئی بهتر است برای انتخاب یک دامنه موارد ذیل را مد نظر قرار دهید :
1. کوتاه بودن دامنه
با این که شما می توانید تا 60 کاراکتر را در نام دامنه خود قرار دهید، اما هر چه نام دامنه کوتاه تر باشد، به خاطر سپردن آن ساده تر است و به این ترتیب مخاطبان بیشتری خواهید داشت (این همان داستان یک هجایی بودن دامنه است) . برخی مطالعات نشان داده کاربران معمولا نمی توانند نام دامنه ای را که بیش از 12 کاراکتر دارد، به راحتی به خاطر بسپارند. (نگاهی به دامنه معروف اینترنتی ایران مثل دیوار ، زنبیل ، بامیلو ، فینال یا همین نیوسئو بندازید ...)
2. معنا دار بودن
قطعا هر چه نام دامنه معنادارتر باشد، امکان به خاطر سپردن آن نیز بیشتر خواهد شد. بهتر است دامنه انتخابی شما دربردارنده موضوع فعالیت سایت و حوزه ای تجارت شما باشد که در آن فعالیت می کنید. خلاصه این که بهتر است حداقل یکی از عبارات کلیدی را که در مرحله برنامه ریزی برای سایت در نظر گرفتید در دامنه سایت جای دهید که البته این مهم برای سئو سایت هم مفید است.
برای نمونه اگر می خواهید برای رستوران خود سایتی تهیه کنید، بهتر است واژه food را در آن بگنجانید. معمولا توصیه می شود از گنجاندن واژه های فینگیلیش در نام دامنه حتی الامکان خودداری شود، با این حال شاید در برخی موارد چنین کاری چندان هم بد نباشد؛ مثلا برای یک سایت فروش کالا می توان از واژه kala نیز در نام دامنه استفاده کرد که نمونه بارز آن سایت بزرگ digikala است.
اما از دیدگاهی دیگر ، برخی افراد متخصص که قصد راه اندازی وبسایتی شخصی دارند باید از نام و نام خانوادگی خود برای ثبت دامنه استفاده نمایند.
3. حرف به جای عدد یا کاراکتر
با این که در نام دامنه خود می توانید از عدد یا کاراکترهایی نظیر (-) نیز استفاده کنید، اما بهتر است حتی الامکان از حروف برای آن بهره بگیرید و از اعداد و عبارت های دیگر پرهیز کنید، زیرا به این صورت دامنه تان شکل ظاهری بهتری خواهد داشت.
یک سری کاراکترهای ممنوعه هم در ثبت دامنه هست که در ذیل لیست شده اند :
# , _ , ( , ) , = , +
پس از این که چند نام مختلف برای دامنه مورد نظر خود انتخاب کردید، باید ببینید دامنه انتخابی شما آزاد است یا خیر. برای این کار وبسایت های زیادی وجود دارد. می توانید به سایت میهن نیک مراجعه کرده و نام مورد نظر را در باکس جستجوی آن تایپ کنید و دکمه جستجو را بزنید تا از وضعیت آزاد بودن دامنه مد نظر خود مطمئن شوید.
دامنه های ناموجود، دامنه هایی است که قبلا از سوی عده ای دیگر ثبت شده اند و فعلا امکان ثبت آنها وجود ندارد. اما اگر دامنه ای آزاد باشد می توانید براحتی و در حد چند دقیقه آن را برای خود ثبت کنید. اگر حتما روی نام خاصی اصرار دارید و قبلا ثبت شده است ، می توانید پسوند های دیگر دامنه را برای آن نام در نظر گرفته و به ثبت برسانید. با اندکی صبر و حوصله و بررسی گزینه های موجود می توان نام دامنه مناسبی برگزید.
بارها پیش آمده زمانی که یکی از مشتریان امیر قمصری اصرار زیادی برای داشتن دامنه ای داشته است که آزاد نیست و فرد دیگری در حال استفاده از آن است ، با تماس با صاحب کنونی دامنه و تعاملات مادی و معنوی توافقی جهت انتقال دامنه به فرد جدید صورت گرفته است.
4. دامنه با پسوند دات کام یا دات آی آر یا ... ؟
با این که پسوند com. آشناترین و رایج ترین پسوند اینترنتی در دنیاست، اما پسوندهای دیگری نیز در این میان وجود دارد. برای نمونه پسوند org. برای نام سازمان های دولتی یا مردم نهاد پیشنهاد می شود اما هر کشوری پسوندی منحصر به فرد دارد که نشانگر ثبت دامنه در همان کشور است. این دامنه برای ایران به شکل ir. است.
مزایای دامنه با پسوند ir.
نخست آن که هزینه ثبت این نوع دامنه بسیار کمتر از دامنه های بین المللی است.
دوم، امکان تاثیر تحریم های بین المللی بر دامنه شما تقریبا از بین می رود.
سوم آن که امکان کلاهبرداری و دزدیده شدن دامنه تقریبا از میان می رود؛ زیرا عامل اصلی اجرایی این دامنه، یک نهاد رسمی در ایران است و برای ثبت و انتقال دامنه مدارک زیادی را این نهاد طلب می کند.
مزیت چهارم این است که بسیاری از واژه هایی که با پسوند com. ثبت شده اند با پسوند ir. آزاد بوده و می توانید به راحتی آن را به نام خود ثبت کنید.
ولی من همیشه گفته ام و باز هم می گویم که بهترین حالت ثبت دامنه برای پسوند ها حالتی است که بتوانیم هم .com را داشته باشیم و هم .ir که خدایی نکرده در طولانی مدت دیگران از دامنه و برند شما سوء استفاده نکنند
نکات بالا نکاتی است جهانی و چیزی نیست که امیر قمصری به تنهایی بدان اعتقاد داشته باشد.
یک مثال واضح از رعایت تمام نکات بالا خود دامنه نیوسئو است !
www.newseo.ir
- این دامنه شامل هیچ کاراکتر ممنوعه و حتی عدد نیست.
- یک سیلابی بوده و براحتی به ذهن سپرده می شود.
- در آن کلمه سئو وجود دارد که دقیقا به بیزینس مربوط به سایت می پردازد.
- هیچ کس نمی تواند آن را اشتباه تایپ کند ، حتی افرادی که تسلط کمی به زبان انگلیسی دارند آن را صحیح تایپ می کنند.
- پسوند .com این دامنه عموما بالا نمی آید و مربوط به سال 2002 می باشد.یعنی قابلیت خرید را ندارد و از طرفی چون مربوط به یک ایرانی نیست نمی تواند در طولانی مدت از برند نیوسئو سوء استفاده کند.
- جمعه ۲۱ مهر ۰۲ ۰۹:۰۰
- ۳۱ بازديد
- ۰ نظر