در دنیای مدرن ساخت و ساز، انتخاب مصالح مناسب یکی از عوامل کلیدی برای موفقیت پروژه ها و همینطور صرفه جویی در هزینه ها به شمار می آید.
بلوک هبلکس به عنوان یکی از مصالح ساختمانی نوین، در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است که دلیل این امر هم کاملاً مشخص است! برای تمامی پروژه های ساخت و ساز به خصوص در پروژه های تجاری و مسکونی که موارد بسیار مهمی از جمله: کیفیت بلوک ها و ایمنی، عایق بودن، مقاومت در برابر نیرو های جانبی وارد شده و همچنین قیمت هایی هر عدد بلوک بسیار بسیار حائز اهمیت است.
بلوک اتوکلاو شده هبلکس چیست؟ به زبان ساده!
هبلکس، نوعی بلوک سبک و عایق است که از مخلوط سیمان، آهک، سیلیس و آب تولید می شود که مواد به کار رفته در آن چندان پیچیده نیستند. این بلوک به دلیل ساختار متخلخل و وزن سبک کم که به دلیل مواد اولیه آن است به عنوان مصالحی بسیار مناسب برای دیوارچینی در هر سازه ای شناخته می شود. یکی از ویژگی های بارز بلوک هبلکس، عایق حرارتی و صوتی آن است که باعث کاهش هزینه ها مختلف و همینطور قیمت نهایی پروژه می شود و از طرفی به بهبود کیفیت افراد آن ساختمان کمک می کند که در ادامه دلیل ای امر را بررسی خواهیم کرد.
معرفی مزایای بلوک هبلکس
یکی از بزرگترین و مهم ترین ویژگی این بلوک که نسبت به سایر بلوک ها آن را متمایز می کند سازگاری آن با محیط زیست و عدم آسیب رساندن به آن است. به عبارت دیگر مواد اولیه به کار رفته در تولید این بلوک سبک اتوکلاو شده به راحتی قابل بازیافت هستند که این امر موجب می شود که هیچگونه آسیبی به طبیعت وارد نشود. نکته قابل توجه این است که پسماند تولیدی از این بلوک ها به قدری کم است که در طول یا پس از فرآیند اجرا تقریباً چیزی از آن نمی ماند یا هدر نمی رود!
دیوار های ساخته شده با این بلوک اتوکلاو شده، به عنوان دیوار تیغه ای (که به آن پارتیشن نیز گفته می شود) یا دیوارهای پیرامونی مورد استفاده قرار می گیرند. واضح است که دیوارهای پیرامونی ساختمان تحت تأثیر نیروهای باد و زلزله قرار می گیرند و به همین دلیل باید قادر به تحمل این نیروها باشند. بنابراین، اجرای آن ها نیازمند رعایت دستورالعمل های متفاوتی خواهد بود.
1. عایق حرارتی و صوتی
یکی از بزرگ ترین مزایای بلوک هبلکس، عایق بودن آن در برابر حرارت و صداست. این ویژگی باعث می شود که ساختمان هایی که با این بلوک ها ساخته می شوند، در تابستان خنک و در زمستان گرم باقی بمانند و ذره ای سرما یا گرما هدر نرود (این مورد در سایز بلوک های ساختمانی خیلی کمتر است). به همین دلیل، هزینه های انرژی به طور قابل توجهی کاهش می یابد و ساکنان از شرایط راحت تری بهره مند می شوند. در پروژه های تجاری بزرگ نیز این ویژگی می تواند خیلی از کارفرمایان را راضی کند که روی به استفاده از این بلوک بیاورند.
2. سبکی و سهولت در حمل و نقل
بلوک هبلکس به دلیل وزن سبک خود، حمل و نقل و نصب آن بسیار ساده تر از مصالح سنگین تر مانند آجر و حتی بلوک سیمانی است. همین نقطه مثبت این بلوک می تواند تا حد زیادی زمان و هزینه های مربوط به حمل و نقل را کاهش دهد و به پیمانکاران این امکان را بدهد که پروژه ها را سریع تر به اتمام برسانند. به علاوه، این سبکی موجب کاهش بار مرده ساختمان می شود که در نهایت به افزایش دوام و پایداری سازه کمک شایانی می کند.
3. مقاومت در برابر آتش
بلوک هبلکس به دلیل ترکیبات معدنی خود، مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش دارد. این ویژگی نه تنها ایمنی ساختمان را افزایش میدهد بلکه میتواند در کاهش هزینههای بیمه نیز تأثیرگذار باشد. در پروژههای تجاری، این موضوع به ویژه حائز اهمیت است، زیرا ایمنی کارکنان و مشتریان باید در اولویت قرار گیرد.
4. کاهش زمان اجرا
استفاده از بلوک هبلکس به دلیل آسانی در نصب و قابلیت برش با ابزارهای ساده (ابزار های مخصوص هبلکس) می تواند زمان اجرای پروژه را به طور چشمگیری کاهش دهد. این ویژگی به ویژه در پروژه های تجاری که زمان به معنای هزینه است، مزیت بزرگی محسوب می شود. با استفاده از چسب بلوک هبلکس، فرایند نصب بسیار سریع تر و کارآمد تر انجام می شود و نیاز به زمان و تلاش کمتر برای تنظیم و تراز کردن بلوک ها وجود دارد، همینطور نما روی آن راحت تر اجرا می شود و مشکلی از بابت دیوار کشی بلوک هبلکس و همینطور اجرای نما روی هبلکس اصلا وجود ندارد.
کاربرد چسب بلوک هبلکس در چسباندن بلوک ها
چسب بلوک هبلکس یک نوع چسب مخصوص برای اتصال بلوک های هبلکس به یکدیگر است. این چسب به دلیل خاصیت چسبندگی بالایی که دارد به بهبود کیفیت ساخت و ساز کمک می کند. علاوه بر این، استفاده از چسب به جای ملات سنتی مزایای زیر را به همراه دارد:
1. صرفه جویی در مصالح استفاده شده
چسب بلوک هبلکس به دلیل خاصیت چسبندگی بالا، نیاز به مصرف ملات را کاملاً از بین می برد و همین چسب بلوک سبک این کار را انجام می دهد. این موضوع نه تنها هزینه های مصالح را کاهش میدهد، بلکه به کاهش وزن نهایی ساختمان نیز کمک می کند.
2. اتصال قوی و پایدار
چسب هبلکس، اتصالی قوی و پایدار بین بلوک ها ایجاد می کند که موجب افزایش دوام و طول عمر ساختمان می شود. این ویژگی به ویژه در پروژههای مسکونی که ایمنی و راحتی ساکنان در آن ها اهمیت دارد، بسیار مهم است.
3. جلوگیری از نفوذ رطوبت
این ملات خشک به طور مؤثری از نفوذ رطوبت به داخل دیوار جلوگیری می کند؛ این ویژگی به حفظ کیفیت و دوام ساختمان کمک می کند و از بروز مشکلاتی مانند کپک و آسیب های ناشی از رطوبت جلوگیری می نماید و از طرفی جلوی وارد شدن حشرات به داخل سازه را می گیرد.
تأثیر آن بر محیط زیست
استفاده از بلوک هبلکس و چسب بلوک هبلکس به دلیل ویژگی های خاص آن ها می تواند تأثیر مثبت قابل توجهی بر محیط زیست داشته باشد. بلوک های هبلکس به دلیل عایق بودن، می توانند میزان مصرف انرژی را کاهش دهند و در نتیجه به کاهش آلودگی های ناشی از سوخت های فسیلی کمک کنند. همچنین، تولید این بلوک ها معمولاً با استفاده از مواد اولیه ای انجام می شود که تأثیر کمتری بر محیط زیست دارند.
- یکشنبه ۳۰ دی ۰۳ ۲۳:۳۹
- ۲ بازديد
- ۰ نظر